Websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s en games maken. Onze samenleving vraagt meer en meer om jonge mensen die warm lopen voor nieuwe media en nieuwe technieken op het vlak van ICT en software. En natuurlijk: hoe jonger je daarmee in aanraking komt, hoe beter. BABEL investeert in mediawijze jeugd en organiseert maandelijks een CoderDojo. Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken!

CoderDojo is een open source, door vrijwilligers opgezette beweging die staat voor het houden van gratis, non-profit development clubs en reguliere sessies voor jonge mensen. Bij een Dojo leren kinderen tussen de negen en zeventien jaar om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. De Dojo’s leggen veel nadruk op open source en gratis software en worden georganiseerd en begeleid door vrijwilligers.

En dat is nu precies…
..waar we naar op zoek zijn! Vrijwilligers, die het leuk vinden om enthousiaste jonge mensen te begeleiden bij een CoderDojo. Als vrijwilliger (ook wel mentor genoemd) ondersteun je de organisator (champion) en begeleid je de kinderen gedurende de Dojo. Heb je een leuk idee voor een workshop? Ook dat is van harte welkom!

Praktische info De CoderDojo’s vinden altijd plaats op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheken van Den Bosch, Rosmalen of Vught. Meer informatie over de CoderDojo’s vind je op www.coderdojo.nl.

Meld je aan!
Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers, vooral voor de CoderDojo in Den Bosch. Dus, is programmeren of nieuwe media jouw middle name en vind je het leuk om kinderen hier wegwijs in te maken? Of wil je wat meer informatie? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar Renée Wetzels, reneewetzels@babeldenbosch.nl.