Renee
Hey!
RenéMijn naam is Renée en ik werk als community librarian bij Babel Den Bosch. Het liefste zit ik met mijn neus in de boeken, bezoek ik kunstmusea of kijk ik interessante docu’s over bijvoorbeeld het universum of de intelligentie van dieren.

Verder hou ik veel van mijn twee katten (Oscar en Muis), lekker vegan eten, mijn zusje die in alles net iets beter is dan ik (heel frustrerend) en mijn vriend, van wie ik nooit kan winnen met spelletjes (tenzij ik vals speel…).
Mijn grote helden zijn Salvador Dalí, Oscar Wilde en Albert Einstein, over hen kan ik nooit genoeg leren.Momenteel ben ik de master jeugdliteratuur aan het afronden en daarvoor moet ik – heel saai – heel lang serieus blijven. Maar als ik met collega’s een wedstrijd doe wie de snelste robot kan programmeren, word ik heel competitief!

“Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal.”- De geniale Albert Einstein

Mocht je vragen hebben over de CoderDojo in BABEL, dan kan je mij bereiken via ReneeWetzels@babeldenbosch.nl.

Elske
RenéMijn naam is Elske en ik ben werkzaam als Community Librarian in de prachtige bibliotheek van Vught: DePetrus.
Community Librarian wil zeggen dat ik programma’s maak en uitvoer. Ik werk voor zowel de jeugd als voor volwassenen en op de vrijdagen werk ik in de dienstverlening.
CoderDojo is een van de fijne programma’s die ik, samen met mijn leuke collega’s Renee Wetzels en Brigitta Draaisma voor mijn rekening neem.

Ik woon in Den Bosch met mijn vriend Toer, een geweldige muzikant, onze kat Djen (die waarschijnlijk een persoonlijkheidsstoornis heeft) en onze lieve prachtige zoon Dries: de knapste baby ter wereld.
Ik ben dol op lezen, maar sinds de geboorte van ons zoontje lees ik helaas geen letter meer. Ik kan dan ook niet wachten tot hij iets groter is zodat ik hem kan voorlezen uit mijn lievelingskinderboek: “De brief voor de koning” (Tonke Dragt).
Daarnaast ben ik dol op koken, eten en documentaires kijken.
Ik kom vanaf mijn tweede levensjaar al in de bieb, wat me waarschijnlijk het oudste bibliotheeklid ooit maakt, ik wacht nog steeds op een onderscheiding… Dat ik hier nu mag werken is een droom.

Zelf ben ik helaas nog niet zo goed (zoals mijn lieve collega Renee) in het programmeren, dus verrast het me extra als ik weer een robotje zie die van alles kan.
Als er een vraag is over het programma en al het geregel eromheen, dan kunnen jullie bij mij terecht. Ik kijk er naar uit om jullie in 2020 weer warm te verwelkomen.
Mocht je vragen hebben over de CoderDojo in Vught, dan kan je mij bereiken via
ElskeHelmich@babeldenbosch.nl

Brigitta
BrigittaAl heel lang ben ik werkzaam bij de bibliotheek, toen ik jong was ben ik gestart met werken op een jeugdbibliotheek op de Maaspoort.
Ik ben gaan werken bij de biebjuf die mij vroeger al hielp met het uitzoeken van boeken in bibliotheek de Helftheuvel, hier werden de boeken nog uitgeleend met een kaartsysteem en was er geen computer om een boek op te zoeken. Toen ik begon met werken leenden we gelukkig de boeken al uit met een DOS-computer. Tegenwoordig kun je de boeken zelf uitlenen en opzoeken.

Een aantal jaren en opleidingen verder ben ik Community Librarian en werk ik alweer 10 jaar in de bibliotheek van Rosmalen. Daar doe ik van alles, van het opruimen van boeken, voorlezen, klassen ontvangen tot het organiseren van het Rosmalens Kinderboekenfestival. Ik vind heel veel dingen interessant, ik lees veel boeken, ik kijk lekker Netflix, wandel met mijn Spaanse Schone door de bossen en het liefst zou ik elke week kamperen. Zo nu en dan kook ik, maar meestal doet mijn man dit ;).